Профилактика на климатици

Ако се нуждаете от профилактика на климатик в град Хасково или областта, сте попаднали на правилното място. Правилната и редовна профилактика на климатици е от съществено значение за тяхната дълготрайна и ефективна работа.

Независимо дали използвате климатика си за отопление през зимата или за охлаждане през горещите летни дни, неговата поддръжка е ключова за комфорта в дома или офиса.

Защо е важна профилактиката на климатика

Тя не е просто препоръчителна, а е необходимост. Климатиците, които не се поддържат редовно, могат да загубят част от своята ефективност, което води до по-висок разход на електроенергия и по-ниско ниво на комфорт. Освен това, в неработещите на пълни обороти климатици, могат да се натрупват прах и мръсотия, което създава благоприятни условия за развитие на микроорганизми и бактерии, които могат да са вредни за здравето.

Процес на работа при услугата

При профилактиката на климатици се извършват следните основни дейности:

  1. Почистване на филтрите: Филтрите на климатика улавят праха и мръсотията от въздуха, но с времето те се запушват. Редовното им почистване или подмяна е необходимо, за да се гарантира, че климатикът ще работи ефективно и чисто.

  2. Проверка на фреона: Количеството фреон в климатика е от съществено значение за неговата работа. Недостатъчното количество фреон може да доведе до по-ниска ефективност на охлаждане или отопление, както и до по-голям разход на електроенергия.

  3. Почистване на вътрешното и външното тяло: Освен филтрите, и другите компоненти на климатика също се нуждаят от почистване. Натрупаната мръсотия може да влоши работата на климатика и да доведе до по-бързо износване на компонентите.

  4. Проверка на работата на компресора: Компресорът е сърцето на климатика. Ако той не работи правилно, климатикът няма да може да изпълнява своите функции ефективно. Ето защо е важно той да бъде проверен редовно.

  5. Проверка на електрическите връзки: Лошите или разхлабени електрически връзки могат да доведат до неочаквани повреди или дори до по-сериозни аварии. Профилактиката включва проверка на всички връзки, за да се гарантира безопасната работа на уреда.

Какви са ползите

  • Подобряване на енергийната ефективност
  • Удължаване живота на уреда
  • Осигуряване на чист и здравословен въздух
  • Предотвратяване на скъпи ремонти

Кога е най-доброто време за това

Препоръчително е да се извършва поне два пъти в годината – преди летния и зимния сезон. Това гарантира, че климатикът ще работи оптимално и ще осигурява нужния комфорт независимо от времето навън. Въпреки това, ако забележите, че климатикът Ви започва да работи по-шумно, не охлажда или не отоплява както преди, или ако се усеща неприятна миризма от въздушния поток, е добре да потърсите професионална помощ веднага.

Защо да изберете Нас

Екипът ни от професионалисти има богат опит в профилактиката на климатици и използва най-добрите методи за извършване на услугата. Работим с всички марки и модели климатици и можем да предложим бързо и качествено обслужване на конкурентни цени.

защо да изберете нас

Свържете се с нас на посочения телефон или чрез формата за контакт на нашия уебсайт, за да уговорите удобен за Вас ден и час. Ние ще се погрижим за всичко останало, за да можете да се наслаждавате на чист и свеж въздух у дома или в офиса си.

град Хасково

и областта

телефон

0876 23 40 95

Работно Време

Пон-Нед: 09:00ч. - 18:00ч.

Scroll to Top